Activiteiten

Ledenuitstapje, 9 september 2019

Het programma van het ledenuitstapje van 2019 was vooraf niet aan de leden bekend gemaakt. Dat zorgde ervoor dat we op maandag 9 september vertrokken met de bus vanaf de Zoes in Helden richting …. Panningen! We werden bij WP Haton verwelkomt met een heerlijk ontbijt en vers gebakken brood. Na het ontbijt werd in 2 groepen enthousiast vertelt, geshowd en uitgelegd wat WP Haton allemaal kan en maakt. Waarom worden bepaalde beslissingen genomen? Hoe kunnen we samen nieuwe dingen bedenken? Wat is er allemaal mogelijk? Heel erg mooi om te zien en te beleven waar WP Haton voor staat en wat het maakt.

Met een vers brood onder de arm vertrokken we met de bus naar Weert. Twee stadsgidsen lieten plekken in Weert zien en wisten dingen te vertellen en aanwijzen wat niemand wist. Zelfs al zou je in Weert wonen (we noemen geen namen Erik) dan nog wil dat niet zeggen dat je ooit in de Kloostertuinen zou kunnen zijn geweest. Want de stadsgidsen hadden speciaal voor ons geregeld dat de deuren even open gingen. De stadswandeling eindigde bij Theater de Huiskamer waar een heerlijke lunch klaar stond. De enthousiaste eigenaar van dit oude lagere schoolgebouw liet ons het zelf gemaakte theater op de bovenverdieping zien wat ze met een stichting beheren.

Het klein beetje vrije tijd wat iedereen hierna had, werd heerlijk op een terras in het zonnetje door gebracht.

Na zo’n kleine 10-15 minuten door de stad lopen kwamen we bij de Stadsbrouwerij. Hier mochten we een aantal heerlijke zelf gebrouwen biertjes proeven en wist de eigenaar Erwin Strijbosch boeiend te vertellen hoe het oude gebouw (Ijzergieterij) werd omgetoverd tot een stadsbrouwerij.

Rond 17.30 uur vertrok de bus uit Weert, terug richting Helden om bij de Zoes 3 gangen te gaan dineren. De tafels werden gezellig gevuld en Christiaan en Jeroen van Spek & Bonen zorgde nog voor een uitdagende pub-quiz tussen de gangen door.

Een vol programma, maar een leuke, heerlijke, gezellige, uitdagende, lerende, relaxte dag.