Activiteiten

Ledenuitstapje 14 september 2015

Op maandag 14 september zijn we met een kleine groep ondernemers op pad gegaan naar Duitsland.

Allereerst werden we ontvangen bij Pure Ingredients / Mekka Food waar 2 enthousiaste jongens, wonende in Panningen, vertelde hoe Mekka Food is ontstaan.
Wat is er in al die jaren gebeurd? Wat is Halal? Waarom wel of waarom juist niet Halal produceren? Wat doet een naam als Mekka Food? Waarom nu ook Lekker & Anders?
Heel interactief is hier samen met de groep over gesproken. En natuurlijk is er ook nog eten getest! Hierna kregen we nog een rondleiding in de fabriek van het vlees wat binnen komt tot de verwerking tot een product tot het inpakken en klaar voor transport zetten in de Siberische diepvries van -45 graden.

Na het bezoek ging de bus richting Mönchengladbach waar we op het terras, in het zonnetje, heerlijke italiaanse anti-pasti hebben gegeten.

Een klein groepje ging op zoek naar winkels en de anderen bleven nog even lekker in het zonnetje op het terras zitten.

Rond 18 uur werd het spel ‘The Phone’ uitgelegd. Er werden 3 willekeurige groepen gemaakt en na het voorgerecht gingen alle 3 de groepen fanatiek op pad.
De een nog sneller dan de ander. Om 19.15 uur werd het hoofdgerecht geserveerd maar 2 groepen waren zo gedreven dat ze het lieten staan en terug de stad in gingen voor de eindopdracht!

Ging het nou om de foto maken? Of om wie het eerste terug was? Moest nou iedereen op de foto of de groep? Kortom er werd hilarisch hard onderhandeld met de jury.
Deze koos heel diplomatiek dat er een groep genieters waren en een groep hazen en schildpadden…. de hazen hadden net iets te hard gelopen en de schildpadden hadden heel netjes op eigen tempo de overwinning binnen gehaald.

Er werd na het toetje nog gezellig gekletst en rond 21.30 uur ging de bus weer terug richting Kepèl.

Het was een leerzame, heerlijke en gezellige dag!