Activiteiten

Ledenuitstapje 11 september 2017

Het jaarlijkse ledenuitstapje stond dit jaar gepland op maandag 11 september 2017.

Met een grote enthousiaste groep ondernemers vertrokken we ‘s morgensvroeg met de bus van Ghielen richting Ospel voor een bezoek aan ‘t Slakkenhuys. Hier vertelde Sjoerd van Kessel vol enthousiasme hoe hij is begonnen met het kweken van slakken. Hierna volgde een rondleiding met aansluitend voor de liefhebbers nog een proeverij.

Vervolgens werden we bij de Heeren van Meijel ontvangen voor een uitgebreide lunch en kregen we uitleg hoe we volgens het dagboek uit de tweede wereldoorlog van Truus Trines een toer gaan maken in de Grote Peel met trabantjes en legerjeeps. Het kind kwam in velen weer naar boven. Het viel niet mee om zonder stuurbekrachtiging te rijden of te schakelen vanaf het stuur met de benzinedampen om je heen….. Er werd gestopt bij de kazematten en de grote vijver. En uiteraard werd er ook nog even op een terrasje gestopt voor een kopje koffie, thee of warme chocomelk.

Nog een laatste keer stapte we bij terugkeer in Meijel in de bus van Ghielen om terug te gaan naar Panningen voor een wijnproeverij bij Le Renard. Inmiddels waren er helaas een paar personen die allergisch waren voor slakken of schelpdieren naar huis gegaan…..

Waarvan er gelukkig ook weer één persoon weer aansloot bij de heerlijke barbecue die werd verzorgd door Lemongrass uit Kessel bij Tinus Goed Toeven. Het weer heeft ons gelukkig niet in de steek gelaten, er is veel gelachen, veel gepraat, ondernemers hebben elkaar leren kenne, het was informatief, er werd genetwerkt, maar bovenal….. het was een super gezellige dag met een leuke grote groep ondernemers!