Activiteiten

Ledenuitstapje 10 september 2018

Het jaarlijkse ledenuitstapje stond dit jaar gepland op maandag 10 september 2018.

Vroeg in de ochtend vertrokken we vanaf de parkeerplaats van de Gamma met de bus van Ghielen richting Wijngaard De Daalgaard. Na het ontvangst met koffie en vlaai werd enthousiast vertelt hoe de wijngaard was ontstaan. Wijngaard de Daalgaard is één van de oudste wijngaarden van Nederland. De wijngaard is 1Ha groot en is aangelegd in 1991 op een mooie beschutte locatie aan de Maas in St. Agatha. In 2 groepen kregen we een rondleiding door de wijngaard en was er nog gelegenheid om de wijnen te proeven.

Vervolgens vertrok de bus richting het centrum van Nijmegen. Na een uitgebreid verzorgde lunch bij Arsenaal 1824 is de hele groep richting het muZIEum gelopen om te kunnen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en welke problemen en beperkingen je daardoor hebt.

Dit kon door middel van: De buitenbeleving, Expeditie ribbelroute, een rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen. Door middel van een virtualrealitybril ervaart men slechtziendheid. Tijdens deze beleving vertelt de slechtziende gids uit eigen ervaring hoe uitdagend het leven kan zijn met een visuele beperking. Reageert het verkeer op je? Welke visuele beperkingen zijn er? Je ervaart 4 verschillende vormen van visuele beperkingen in de praktijk.

Of: Een dagje strand/ op vakantie/ naar de bioscoop – ervaring in een donkere ruimte. Wat hoor je, ruik je, denk je tegen te komen? Hoe bestel je een drankje aan de bar? Heb je wel datgene gekregen wat je hebt besteld? Betalen? Krijg je voldoende wisselgeld?

Beide ervaringen waren zeer intensief. Er werd nog veel en uitgebreid over nagesproken op het terras.

Rond 18 uur werd iedereen verwacht bij La Cubanita voor een heerlijk tapas diner.

De bus vertrok voor velen toch alweer te snel en te vroeg weer terug richting Panningen.

Het was weer een gezellige, informatieve en heerlijke dag!